dimecres, 23 de març del 2011

Activitat 7 individual L'OBSERVACIÓ TÒNIC-POSTURAL

Imatge 1

En aquesta imatge observem un infant en unes condicions econòmiques molt escases, no porta sabates i tot el seu voltant està brut. Aquest infant es troba de peu, en un equilibri estàtic, agafant aigua que goteige d'una màniga, segurament és la màniga que suministra al poblat. Les condicions econòmiques són molt importants pel desenvolupament d'un infant, ja que l'infant de la imatge no té cobertes ni les necessitats bàsiques.
L'expresió de l'infant no està clara, dona la sensació que és trista. Sobre el to muscular, aquest infant té el to muscular de fons, ja que té els músculs en estat de repòs. Sobre la prensió de l'infant, en aquesta edat ja la té assolida, agafa el plat corectament, l'agafa amb la ma dreta, no vol dir que sigui dretà, ja que en aquesta edat la lateralitat no la tenen definida.
Per tot això esmentat, penso que aquest infant té al voltant dels 2 anys


Imatge 2  

En aquesta imatge observem a un infant jugant amb peces de contrucció en una terrasa, la seva condició economica sembla estable,la seva postura és d'ajupit, està en un equilibri dinàmic, ja que l'infant està en moviment per poder agafar i desar les peces de construcció, està molt atent en el que està fent.Utilitza les dues mans simultàneament per poder montar la torre i agafa sense dificultat les peces, vol dir, que té assolida la prensió, però no la lateralitat, ja que en aquesta edat no es té definida. Referent al to muscular parlariem del d'acció, ja que l'infant astà fent una activitat motora i els dòna una certa qualitat de contracció.
Per tot això anomenat, penso que aqueat infant té al voltant dels 18-20 mesos.

Imatge 3

 
En aquesta imatge observem un nadó sentat al terra, amb l'esquena recta i aguantant-se sense mans mirant un conte amb les imatges grans, indica amb el dit de la ma dreta un dibuix referent al conte.La lateralitat no la té determinada. La seva expresió ens demostra felicitat, li agrada les imatges que està veient. Aquest infant té el to muscular de fons, ja que té els músculs en estat de repòs. Sobre la prensió es trova en la 3a etapa, l'adquisició de la conducta d'asseure's i el control muscular li permet el perfeccionament de la conducta d'agafar objectes. L'equilibri és estàtic, ja que l'infant és manté assegut tot sol sense moures. Sobre el nivell econòmic d'aquest infant, penso que és estable, no te cap problema.
Per tot això esmentat aquest infant té al voltant de 8 mesos.

5 comentaris:

  1. hola Rosana trobo molt adequades les teves explicacions i també m'agraden molt. Amb les imatges 2 i 3 coincidim bastant però amb la primera jo he posat una edat molt mes elevada

    ResponElimina
  2. Hola Rosana penso que la primera imatge es més gran del que aparenta ja que per el seu desenvolupament amb aquestes circunstancies el desarrollament és inferior i sembla més petit.
    I la segona imatge penso que també es més gran, ja que és veu molt segur al montar la torre i encaixar les fitxes.

    ResponElimina
  3. Hola Rosanna:
    És complicat definir l'edat dels infants i filar tant prim ja que, en la majoria de les imatges, coincidim, o per poca diferència, en les edats. tal com va dir la Contxi, les taules d'aproximació són sols d'aproximació ja que hi ha infants que poden fer-ho abans i infants més tard, com ja sabem.
    Pel que fa a l'edat de la primera foto, penso que té la edat que he comentat al blog per que s'ha de tenir un molt bo tó muscular per agafar una palangana d'aigua i molt d'equilibri per portar-la. si que per l'aspecte no ens podem fiar, ja que es veu una nena que segurament té problemes nutricionals i pot afectar al seu creixement.
    De totes maneres, respectaré l'opinió de la majoria.

    ResponElimina
  4. Hola Rosana!
    Has hecho muy buenas explicaciones!
    Pero en la primera imagen no creo que sea tant pequeña debido a su tono muscular como ha comentado Tere.
    Por lo tanto pienso que en el grupal tendriamos que elegir que edat le ponemos a esa foto debido a que no estamos de acuerdo.

    ResponElimina
  5. Hola Rosana, els comentaris estan bé, però crec que la primera imatge la edat que has ficat no és correcta,per el to muscular penso que la nena té tres anys.

    ResponElimina